Back to top

Όροι και Προϋποθέσεις

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

Όλες οι πληρωμές που πραγματοποιούνται με χρήση κάρτας διεκπεραιώνονται μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών «Alpha e-Commerce» της Alpha Bank και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση TLS 1.2 με πρωτόκολλο κρυπτογράφησης 128-bit (Secure Sockets Layer – SS). Η κρυπτογράφηση είναι ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας μέχρι αυτή να φτάσει στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με χρήση του κατάλληλου κλειδιού.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ ΔΩΡΕΩΝ

Εάν θελήσετε να ακυρώσετε τη δωρεά που πραγματοποιήσατε, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Institutional Advancement του Κολλεγίου Ανατόλια (2310 398349) εντός τριών εργάσιμων ημερών από την καταγραφή της δωρεάς σας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΑ

Στο ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ, δεσμευόμαστε να προστατεύουμε και να σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679, της 27ης Απριλίου 2016. Η παρούσα πολιτική απορρήτου εξηγεί πότε και γιατί συλλέγουμε προσωπικά στοιχεία, πώς τα χρησιμοποιούμε, τις συνθήκες υπό τις οποίες ενδέχεται να τα κοινοποιήσουμε σε τρίτους και πώς τα διατηρούμε ασφαλή. Η Πολιτική Απορρήτου ισχύει για τη χρήση των υπηρεσιών μας και την εκπλήρωση των υποχρεώσεων μας που απορρέουν από την εκτέλεση συμβάσεων. Ισχύει επίσης και για όσους υποβάλουν αίτηση απασχόλησης στο ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ.

Ποιοι είμαστε;

Οι Έφοροι του Κολλεγίου Ανατόλια είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα τη Βοστόνη της Πολιτείας της Μασαχουσέτης των Η.Π.Α.. Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια, το οποίο αποτελεί δραστηριότητα του σωματείου στην Ελλάδα, έχει μακρά παράδοση και προσφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Αρχικά λειτούργησε το 1886 στη Μερζιφούντα του Πόντου, ενώ το 1924 μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ταυτισμένο με την αριστεία, τις πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις και το υψηλό διδακτικό επίπεδο, το Κολλέγιο Ανατόλια έχει αναδειχθεί σε εκπαιδευτικό κέντρο με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση, ενώ διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα υποτροφιών στην Ελλάδα όπως κι ένα πολύπτυχο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής προσφοράς.

Το ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ διαθέτει δημοτικό σχολείο (Pre-K6), δύο γυμνάσια και λύκεια, ένα πρόγραμμα Διεθνούς Απολυτηρίου (IB) που προετοιμάζει τους μαθητές για σπουδές σε ξένα πανεπιστήμια και το American College of Thessaloniki (ACT), ένα κολλέγιο ανώτερων σπουδών που προσφέρει πτυχία και μεταπτυχιακά σε ευρύ φάσμα τομέων. Οι μαθητές του ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΑ έχουν πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό εξωσχολικών δραστηριοτήτων που δεν προωθούν μόνο το ομαδικό πνεύμα αλλά και την καλλιέργεια της προσωπικότητάς τους, ενεργώντας, έτσι, ως εφαλτήριο για την ανάδειξη των ταλέντων και των ισχυρών σημείων τους.

Γιατί συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα;

Συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα προκειμένου να προσφέρουμε τις εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες. Επίσης, συλλέγουμε στοιχεία για τους προμηθευτές μας, τους εταίρους και αυτούς που αναζητούν εργασία ή εργάζονται στον οργανισμό μας.

Τι είδους δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα συλλέγουμε;

Συλλέγουμε το ονοματεπώνυμο, τον αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διεύθυνση κατοικίας, επαγγελματική ιδιότητα, προφίλ σπουδών ή φοίτησης. Η νομική μας βάση για τη συλλογή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα είναι η Υπουργική απόφαση 10645/ 2018, και η εκπαιδευτική νομοθεσία.

Ενδέχεται, επίσης, να συλλέξουμε σχόλια και ερωτήσεις σας – μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, εγγράφως και ηλεκτρονικά - με αφορμή ανακοινώσεις μας και δραστηριότητες που αφορούν υπηρεσίες μας. Από την περιήγηση στους δικτυακούς μας τόπους μπορούμε να συλλέξουμε διευθύνσεις IP (Πρωτόκολλο Διαδικτύου) και διάφορες ενέργειες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της περιήγησή σας σε αυτούς.

Το ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ δεν συλλέγει και δεν επεξεργάζεται ειδικές κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα παρά μόνο στις περιπτώσεις που το απαιτεί ρητά διάταξη νόμου και με βάση τις προϋποθέσεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (Άρθρο 9 παράγραφος 2).

Πότε συλλέγουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν;

 • Όταν χρησιμοποιείτε τις εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες.
 • Όταν συναλλάσσεστε μαζί μας προσωπικά, μέσω αλληλογραφίας, τηλεφώνου, email, κοινωνικών δικτύων ή μέσω του δικτυακού τόπου μας.
 • Όταν συλλέγουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα από άλλες νόμιμες πηγές όπως τρίτους συλλογείς δεδομένων, δημόσιες πηγές ή κοινωνικά δίκτυα. Τα δεδομένα αυτά χρησιμοποιούνται μόνο και εφόσον έχουμε τη συγκατάθεσή σας να μοιραστούμε δεδομένα σας με τρίτους.

Χρησιμοποιούμε τα στοιχεία σας για τους ακόλουθους σκοπούς:

 • Να σας αποστέλλουμε πληροφορίες σχετικά με τις εκπαιδευτικές ή/και άλλες συναφείς υπηρεσίες που λαμβάνετε.
 • Να σας αποστέλλουμε ανακοινώσεις και πληροφορίες σχετικά με τις εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες, τις εκδηλώσεις μας και τις δραστηριότητες της σχολικής ζωής.
 • Να προβαίνουμε σε ενέργειες σε περιπτώσεις που υπάρχει έννομο και αμοιβαίο συμφέρον.
 • Να σας παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο και τον χώρο διεξαγωγής σεμιναρίων ή εκδηλώσεων στις οποίες έχετε εγγραφεί.
 • Να απαντάμε σε φόρμες ‘Επικοινωνήστε μαζί μου’ ή άλλο ηλεκτρονικό έντυπο που συμπληρώσατε σε έναν από τους διαδικτυακούς μας τόπους.
 • Να παρακολουθούμε και να ανταποκρινόμαστε στα εισερχόμενα αιτήματά (υποστήριξη, email, συνομιλίες ή τηλεφωνικές κλήσεις).
 • Να εκπληρώνουμε συμβατικές υποχρεώσεις όπως επιβεβαίωση παραγγελιών, στοιχεία άδειας, τιμολόγια, υπενθυμίσεις κλπ.
 • Να σας ενημερώνουμε σχετικά με ενδεχόμενα προβλήματα στην παροχή των υπηρεσιών μας.
 • Να επικοινωνούμε μαζί σας στο πλαίσιο διεξαγωγής ερευνών, για να ζητήσουμε τη γνώμη σας για τις υπηρεσίες μας.
 • Να επεξεργαστούμε μια αίτηση εργασίας.

Πώς χρησιμοποιούμε τα δεδομένα που αφορούν τους μαθητές μας και τους γονείς τους;

 • για την υποστήριξη της εκπαίδευσης των μαθητών
 • για την παρακολούθηση και την υποβολή αναφορών σχετικά με την πρόοδο των μαθητών
 • για την παροχή της κατάλληλης μέριμνας και ιατρικής φροντίδας
 • για την παροχή υποτροφιών και προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης
 • για την αξιολόγηση της ποιότητας των εκπαιδευτικών υπηρεσιών μας
 • για την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης για σπουδές μετά την αποφοίτηση

Οι κατηγορίες των δεδομένων σχετικά με τους μαθητές μας που συλλέγουμε, τηρούμε και μοιραζόμαστε περιλαμβάνουν:

 • Προσωπικά στοιχεία (π.χ. όνομα, μοναδικός αριθμός μαθητή και στοιχεία επικοινωνίας)
 • Χαρακτηριστικά (π.χ. εθνότητα, γλώσσα, εθνικότητα, χώρα γέννησης και επιλεξιμότητα για δωρεάν σχολικά γεύματα )
 • Πληροφορίες σχετικά με τις παρουσίες (π.χ. παρουσίες σε μαθήματα, αριθμός απουσιών και αιτίες απουσιών)
 • Αποτελέσματα αξιολόγησης εθνικού προγράμματος σπουδών
 • Πληροφορίες σχετικά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες[1]
 • Ιατρικά στοιχεία [2]

Συλλογή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με βάση τη συγκατάθεση

Σε περίπτωση συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για την οποία απαιτείται η συγκατάθεση του υποκειμένου, αυτό θα γίνεται μέσω ειδικού Εντύπου Συγκατάθεσης, στο οποίο θα καταγράφεται, θα αποθηκεύεται και θα αποδεικνύεται η συγκατάθεση που δίνεται.

Συλλογή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με βάση συμβάσεις

Χρησιμοποιούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας σχετικά με συμβάσεις και συμφωνίες που έχουμε συνάψει με πελάτες, εταίρους και προμηθευτές.

Συλλογή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με βάση το έννομο συμφέρον

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα εφόσον κριθεί ότι η επεξεργασία τους είναι απαραίτητη για τους σκοπούς των έννομων συμφερόντων που επιδιώκει το ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ως υπεύθυνος επεξεργασίας ή τρίτος, εκτός εάν έναντι των συμφερόντων αυτών υπερισχύει το συμφέρον ή τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες του υποκειμένου των δεδομένων, ιδίως εάν το υποκείμενο των δεδομένων είναι παιδί.

Για πόσο καιρό διατηρούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν;

Αποθηκεύουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για το διάστημα που κρίνεται αναγκαίο για να εκπληρωθούν οι στόχοι για τους οποίους συλλέχθηκαν, ενώ λαμβάνουμε επίσης υπόψη μας την ανάγκη να απαντήσουμε σε απορίες σας ή να επιλύσουμε τυχόν προβλήματα, να εκπληρώνουμε τις νομικές μας υποχρεώσεις που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία, να είμαστε σε επιφυλακή για τυχόν νομικές αξιώσεις/καταγγελίες, αλλά και για σκοπούς ασφάλειας. [3]

Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να διατηρήσουμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν για ένα εύλογο διάστημα μετά την τελευταία σας αλληλεπίδραση μαζί μας. Όταν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέχθηκαν, παύουν να είναι απαραίτητα, διαγράφονται με ασφαλή τρόπο. Ενδέχεται να επεξεργαστούμε δεδομένα για στατιστικούς σκοπούς, αλλά σε αυτή την περίπτωση, τα δεδομένα καθίστανται ανώνυμα.

Τα δικαιώματά σας επί των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν:

Έχετε τα εξής δικαιώματα αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα σας:

 • Το δικαίωμα να ζητήσετε αντίγραφα των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν και διατηρεί το ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ
 • Το δικαίωμα να ζητήσετε από το ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ να διορθώσει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν εάν είναι ανακριβή ή μη επικαιροποιημένα.
 • Το δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν όταν η τήρησή τους δεν είναι πλέον απαραίτητη για μας.
 • Το δικαίωμα να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία. Για παράδειγμα, τη συγκατάθεση να λαμβάνετε ενημερωτικές ανακοινώσεις.

Εάν επιθυμείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεση σας σχετικά με τη λήψη ενημερωτικών ανακοινώσεων, μπορείτε να το δηλώσετε στο privacy@anatolia.edu.gr

Σημειωτέον ότι ενδέχεται να εξακολουθείτε να λαμβάνετε μηνύματα του συστήματος και διοικητικές ανακοινώσεις από εμάς όπως επιβεβαιώσεις, μηνύματα του συστήματος και κοινοποιήσεις σχετικά με τις δραστηριότητες του λογαριασμού σας.

 • Το δικαίωμα να ζητήσετε από το ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ να σας παρέχει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και, εφόσον είναι δυνατό, να διαβιβάσει αυτά τα στοιχεία απευθείας (σε φορητό μορφότυπο) σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας όταν η επεξεργασία βασίζεται στην συγκατάθεση ή σε σύμβαση.
 • Το δικαίωμα να ζητήσετε περιορισμό στην περαιτέρω επεξεργασία των δεδομένων, σε περίπτωση διαφωνίας σχετικά με την ακρίβεια ή την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν.
 • Το δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, στην περίπτωση που η επεξεργασία των δεδομένων βασίζεται σε έννομο συμφέρον ή/και στην απευθείας προώθηση υπηρεσιών.

Εάν έχετε απορίες σχετικά με τα Προστασία των Προσωπικών σας Δεδομένων μπορείτε να τις υποβάλετε στην διεύθυνση: privacy@anatolia.edu.gr

Η χρήση των cookies και των ιστοφάρων

Χρησιμοποιούμε cookies και ιστοφάρους (web beacons) προκειμένου να συλλέγουμε πληροφορίες κατά την πλοήγησή σας στους δικτυακούς τόπους του εκπαιδευτικού οργανισμού. Τα web beacons περιλαμβάνουν τυποποιημένα στοιχεία από τον φυλλομετρητή ιστού σας (web browser), όπως π.χ. o τύπος και γλώσσα φυλλομετρητή, η διεύθυνση, η διεύθυνση IP σας (Πρωτόκολλο Διαδικτύου), και οι ενέργειες σας στους δικτυακούς τόπους του εκπαιδευτικού οργανισμού, όπως οι ιστοσελίδες που επισκεφτήκατε και οι σύνδεσμοι στους οποίους κάνατε ‘κλικ’.

Οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν τη λειτουργία των δικτυακών τόπων και να παρέχουν πληροφορίες από την περιήγηση των χρηστών σε αυτούς, να συλλέγουν προσωπικά στοιχεία όπως ο τύπος του φυλλομετρητή και το λειτουργικό σύστημα, η σελίδα παραπομπής, η διαδρομή στο site, το domain του ISP (Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου) κλπ. με σκοπό να τους γίνει αντιληπτό πώς χρησιμοποιούν οι επισκέπτες έναν δικτυακό τόπο. Τα cookies και οι παρόμοιες τεχνολογίες μας βοηθούν να προσαρμόσουμε το δικτυακό μας τόπο στις προσωπικές σας ανάγκες και να εντοπίσουμε και να προλάβουμε απειλές κατά της ασφάλειας και καταχρήσεις. Εάν χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα, τα cookies και οι ιστοφάροι δεν μπορούν να σας εντοπίσουν προσωπικά.

Διαβιβάζουμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας σε άλλους;

Σε γενικές γραμμές, διαβιβάζουμε τα δεδομένα που αφορούν τους μαθητές μας στα:

 • σχολεία ή κολλέγια στα οποία φοιτούν οι μαθητές μας όταν αποφοιτήσουν
 • Υπουργείο Παιδείας

Δεν διαβιβάζουμε, πωλούμε, νοικιάζουμε ή διαπραγματευόμαστε τα στοιχεία σας με τρίτους χωρίς την συγκατάθεσή σας, με εξαίρεση τις παρακάτω υποχρεώσεις:

Τρίτοι πάροχοι υπηρεσιών που εργάζονται για λογαριασμό μας:

Μπορούμε να διαβιβάσουμε τα στοιχεία σας σε τρίτους και άλλους συνδεδεμένους οργανισμούς με σκοπό να σας παρέχουν υπηρεσίες για λογαριασμό μας με βάση συμβατική υποχρέωση που έχουν αναλάβει για παροχή υπηρεσιών σε μαθητές ή φοιτητές μας.

Εφόσον απαιτείται από τη νομοθεσία:

Θα κοινοποιούμε τις πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα εφόσον απαιτείται από το νόμο ή εάν πιστεύουμε ευλόγως ότι η κοινοποίηση είναι αναγκαία για την προστασία των δικαιωμάτων του οργανισμού ή/και για τη συμμόρφωση με μια δικαστική διαδικασία, δικαστική απόφαση ή νομική διαδικασία. Ωστόσο, θα λαμβάνουμε κάθε οργανωτικό και τεχνικό μέτρο για να διασφαλίσουμε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα θα συνεχίζουν να προστατεύονται.

Χρήση υπεργολάβων (εκτελούντες την επεξεργασία και υπεργολάβοι επεξεργασίας)

Ενδέχεται να αναθέσουμε σε υπεργολάβους την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Καθήκον μας είναι να διασφαλίσουμε ότι θα τηρήσουν την παρούσα Πολιτική Απορρήτου και την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων υπογράφοντας σχετικές ρήτρες για τη σύννομη επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων.

Εάν ο υπεργολάβος επεξεργάζεται Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα εκτός ΕΕ/EOX, η επεξεργασία πρέπει να γίνεται σύμφωνα με την Ασπίδα Προστασίας ΕΕ – ΗΠΑ για την Ιδιωτικότητα, τις Τυποποιημένες Συμβατικές Ρήτρες της ΕΕ για τη μεταφορά σε τρίτες χώρες ή άλλο ρητά αναφερόμενο νόμιμο έρεισμα σχετικά με την μεταφορά δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε τρίτη χώρα.

Τροποποιήσεις στην Πολιτική Απορρήτου

Το ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει την παρούσα Δήλωση Απορρήτου ανά πάσα στιγμή. Η εφαρμοστέα έκδοση θα είναι αναρτημένη στους δικτυακούς τόπους μας. Σας παροτρύνουμε να ελέγχετε ενίοτε την Πολιτική Απορρήτου προκειμένου να βεβαιώνεστε ότι συμφωνείτε με τις τροποποιήσεις.

Εάν γίνουν τροποποιήσεις που μεταβάλουν σημαντικά τις πρακτικές απορρήτου μας, θα σας ενημερώσουμε με email ή θα αναρτήσουμε μια ανακοίνωση στους δικτυακούς τόπους μας προτού τεθούν σε ισχύ.

Το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας σε εποπτική αρχή

Εάν ο τρόπος επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα δεν σας ικανοποιεί, μπορείτε, σε πρώτη φάση, να επικοινωνήσετε μαζί μας στην διεύθυνση: privacy@anatolia.edu.gr

Για περαιτέρω αιτήματα και ενέργειες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. 

22 Μαΐου 2018

 

[1], [2], [3] Το Κολλέγιο Ανατόλια διατηρεί προσωπικά στοιχεία σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή βάσει της Υπουργικής απόφασης 10645/ 2018.